Afdrukken

De DAS28 score is niet zwart-wit. Vaak is er een relatie tussen uw DAS28 score en hoe u zich voelt. Toch kan de DAS28 score laag zijn terwijl u zich niet goed voelt. Ook kan het zijn dat u zich goed voelt maar uw DAS28 score toch hoog is. Het is de taak van de reumatoloog naar de ziekteactiviteit van uw Reumatoïde Artritis te kijken en rekening te houden met uw persoonlijke medische situatie en uw voorgeschiedenis. Het is belangrijk dat de reumatoloog of reumaverpleegkundige u goed informeert. Maar ook u dient uw reumatoloog goed te informeren.  Op die manier kan hij/zij u betrekken bij de beslissingen over medicatie aanpassingen.

 

De reumatoloog zoekt samen met u een balans tussen het onderdrukken van uw ziekteactiviteit en de eventuele bijwerkingen van medicatie. Bijwerkingen zijn voor elke persoon verschillend maar ook voor elke medicatie. Als u bijwerkingen hebt van een bepaald medicijn, betekent dat niet dat het ook voor alle andere medicijnen geldt.

 

De DAS28 score kan het consult niet vervangen en de resultaten zullen dan ook altijd besproken moeten worden met  uw reumatoloog of reumaverpleegkundige. In een consult kunnen eventuele uitzonderingen of afwijkingen besproken worden en kan uw reumatoloog of reumaverpleegkundige u meer vertellen over de beschikbare behandelopties.

 


 

U bent hier:   StartpaginaUitleg DAS28De DAS28 in de praktijk